Metode de îngrijire a unui acumulator pentru laptopul nou

Pentru a asigura o funcţionare optimă, eficienţă maximă şi o durată de viaţă lungă, te rugăm ső faci următoarele etape, pentru formatarea acumulatorului:

Introdu acumulatorul nou în laptop, nu porni laptopul, pune-l la încărcat peste noapte.
A doua zi, scoate-l din priză, porneşte-ţi laptopul şi utilizează-l doar de pe baterie până ce se descarcă complet.
Aşteaptă să se răcească, cam 30 de minute, după care pune-l la încărcare din nou peste noapte.
Să repeţi această procedură de încărcare/descărcare de 3 ori.
Notă: Se poate întâmpla ca noul acumulator să nu fie bine gestionat de laptop, la prima încărcare să încarce doar câteva minute şi laptopul dă semnal de încărcare completă. În acest caz scoate-l din priză, detaşează-l şi introdu-l din nou, continuând procedura de formatare de mai sus.

Mentenanţa noului acumulator

Descarcă-l şi încarcă-l complet acumulatorul cel puţin odată la câteva săptămâni. Astfel se va menţine performanţa la maxim şi descărcarea va fi conform parametrilor de operare. O continuă utilizare a laptopului de pe acumulator, încărcări şi descărcări frecvente va scurta viaţa acumulatorului. Situaţia în care utilizezi laptopul continuu de la priză, cu bateria introdusă, va conduce la consumarea acumulatorului în câteva luni.

Dacă ştii că nu vei folosi laptopul timp mai îndelungat (aproximativ o lună) este recomandat să detaşezi acumulatorul, care astfel se va păstra într-un loc uscat şi răcoros, departe de obiecte metalice. Când vei repune în funcţiune laptopul cu bateria păstrată în asemenea condiţii, va trebui să urmezi la încărcare etapele de formatare a acumulatorului, pentru recondiţionarea acestuia.

Măsuri de siguranţă: evită scurtcircuitarea acumulatorului, să nu-l scăpa jos, să nu-l expune la temperaturi extreme sau la foc, nu încearcă să-l desfaceţi sau să-l foloseşti în alte scopuri sau la alte aparate decât cel pentru care este destinat. Toate acestea reprezintă pericol pentru siguranţa ta personală şi celor din jur.

Te rugăm studiază cu atenţie descrierea şi indicaţiile producătorului în a folosi, încărca, detaşa sau despre funcţionarea generală a acumulatorului tău. Acele indicaţii vor conţine amânunte specifice pentru fiecare produs în parte. Dacă există contradicţii între ceea ce ţi-am prezentat aici şi între descrierea şi recomandările producătorului, te rugăm să urmezi indicaţiile producătorului.